keskiviikko 3. syyskuuta 2025

Paholaisenhillo – maailman paras ohje tulisen makeaan herkkuun

Jos minun pitäisi valita yksi resepti, jolla hurmata ystävät juustolautasen äärellä, se olisi ehdottomasti paholaisenhillo. Tämä makean tulinen hillo sopii täydellisesti brie-juuston tai grillatun lihan kaveriksi – ja se katoaa pöydästä yleensä nopeammin kuin ehdin huomata.



Mistä kaikki alkoi?

Ensimmäisen kerran maistoin paholaisenhilloja juustojen seurana illanistujaisissa, ja olin myyty heti. Päätin kehittää oman version, jossa olisi sopivasti potkua mutta myös syvyyttä mausta. Tulos on resepti, jota en enää vaihda – ja nyt jaan sen sinullekin.

Maailman paras paholaisenhillo – resepti

Ainekset:

  • 6 punaista paprikaa

  • 4–6 chiliä (tulisuuden mukaan, esim. cayenne tai Lemon Drop)

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 dl hillosokeria

  • 1 dl tummaa sokeria tai fariinisokeria

  • 2 dl valkoviinietikkaa

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 rkl balsamicoa (lisää syvyyttä makuun)

Valmistusohje:

  1. Poista paprikoista ja chileistä siemenet, paloittele ja laita tehosekoittimeen. Lisää joukkoon myös valkosipulit ja surauta tasaiseksi soseeksi.

  2. Kaada sose kattilaan ja lisää sokerit, etikka, balsamico sekä mausteet.

  3. Kiehauta ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin 30–40 minuuttia, kunnes seos sakenee hillomaiseksi. Muista sekoitella välillä.

  4. Purkita puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin. Säilyy jääkaapissa useita viikkoja – jos sitä malttaa säilyttää.

Vinkit onnistumiseen

  • Jos haluat hilloon syvempää makeutta, voit lisätä tilkan hunajaa keittämisen loppuvaiheessa.

  • Hillosta saa kauniin lahjan, kun sen purkittaa pieneen lasipurkkiin ja sitoo ympärille nauhan.

  • Tulisuutta voi säädellä helposti – lisää rohkeasti chilejä, jos haluat kunnon poltteen.

Mihin paholaisenhillo sopii?

  • Juustolautaselle, erityisesti pehmeiden juustojen kanssa

  • Burgereihin ja hodareihin kastikkeen sijaan

  • Grillatun kanan, possun tai lampaan kylkeen

  • Myös lohen päälle tai tortillojen mausteeksi

Kun tämän kerran valmistaa, huomaa nopeasti, että purkki katoaa keittiöstä kuin itsestään. Ehkä siksi tätä kutsutaankin paholaisenhilloiksi – koukuttavan hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Luen kommentit ennen niiden julkaisua, jotta vältyn roskapostilta. Haluan samalla pysyä ajan tasalla uusista kommenteista, joten odotathan rauhassa kommentin hyväksyntää.

Paholaisenhillo – maailman paras ohje tulisen makeaan herkkuun

Jos minun pitäisi valita yksi resepti, jolla hurmata ystävät juustolautasen äärellä, se olisi ehdottomasti paholaisenhillo. Tämä makean tuli...